Τύποι Κολιέ

Βασικοί Τύποι Κολιέ:

Κολιέ “Γιακάς - Κολάρο”:

Το μήκος για τα κολιέ τύπου “γιακά - κολάρου” είναι 30,5 – 33 εκατοστά. Ένα μήκος με πολυτελή εμφάνιση. Τα “collars” ακουμπούν στη μέση του λαιμού. Σκεφτείτε το εάν έχετε λεπτό λαιμό με ένα μπλουζάκι ή φόρεμα που το αναδεικνύουν. Τα ντεκολτέ που ταιριάζουν καλύτερα με αυτά κολιέ είναι τα τύπου V και τα στράπλες φορέματα. Ενώ ένα τέτοιο κολιέ μπορείτε να το φορέσετε ακόμη και με τζην, είναι καλύτερα να το κρατήσετε για βραδινές εξόδους.

Κολιέ “Τσόκερ”:

Το μήκος του Chocker είναι 35,5 - 40 εκατοστά. Ίσως είναι το πιο ευπροσάρμοστο και το πιο κλασικό από όλα τα μήκη των κολιέ. Κρέμεται ακριβώς κάτω από το λαιμό έτσι καλύτερα να μήν το φορέσετε άν δεν θέλετε να τραβήξετε την προσοχή σ’αυτό το σημείο του σώματός σας. Ταιριάζει με κάθε εμφάνιση, από σπορ μέχρι και βραδινή και επίσης με όλα τα ντεκολτέ.

Κολιέ “Πριγκίπισσα”:

Το μήκος “Princess” είναι 43 - 48 εκατοστά. Είναι το πιο δημοφιλές μήκος κολιέ. Ακουμπά πάνω στο θώρακα και είναι τόσο κλασικό που ταιριάζει σχεδόν με όλα. Βεβαιωθείτε απλά ότι το μπλουζάκι που θα φοράτε θα είναι είτε αρκετά κλειστό (ώστε το κολιέ να κρέμεται πάνω από αυτό), ή χαμηλότερο (ώστε το κολιέ να αναδεικνύεται).

Κολιέ Aπογευματινό”:

Το μήκος “Matinee” είναι 50 – 63,5 εκατοστά. Είναι ένα μεσαίο μέγεθος το οποίο είναι κατάλληλο για επαγγελματικό ντύσιμο ή ημί-επίσημες περιστάσεις. Επιλέξτε αυτό το μήκος για πολύ ψηλά ή πολύ χαμηλά ντεκολτέ. Απλά βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει διακόσμηση στη μπλούζα σας ώστε να “συγκρούεται” μαζί του.

Κολιέ “Όπερα”:

Το μήκος “Opera” είναι 66 - 91 εκατοστά. Τα κολιέ αυτού του μήκους θεωρούνται οι “βασιλιάδες” ανάμεσα σε όλα τα μήκη. Προσθέστε κομψότητα στο επίσημο φόρεμα ή τη μπλούζα σας με ένα κολιέ Opera. Τραβά τα μάτια κάτω στο στήθος σας και μακριά από το λαιμό σας.


Κολιέ “Σχοινί”:

Το μήκος “Rope” είναι από 94 εκατοστά και πάνω. Είναι το πιο ευέλικτο από όλα τα μήκη κολιέ, το οποίο θα συμπληρώσει άψογα την γκαρνταρόμπα σας. Μπορείτε να το φορέσετε σαν κολιέ πολλαπλών σειρών, σαν ζώνη, ή να το περιτυλίξετε στο χέρι σας, έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα βραχιόλι πολλαπλών σειρών. Το συγκεκριμένο μήκος είναι πολύ κομψό και αισθησιακό. Προσέξτε όμως, τραβά την προσοχή στις καμπύλες σας, προκαλώντας το μάτι να “σαρώσει” προς τα κάτω το σώμα σας.

 

Άλλα Είδη Κολιέ

Κολιέ Αλγερινός Κόμπος Αγάπης”

 

Το κόσμημα που φορέθηκε το 2006, στο φίλμ του James Bond “Casino Royal”. Ο χαρακτήρας της Vesper Lynd, την οποία ερμηνεύει η Eva Green, φοράει αυτό το μοναδικό σχέδιο σε όλη την ταινία. Το σχήμα θεωρείται ότι συμβολίζει τη χαρά, τον πλούτο και την υγεία. Το πρωτότυπο κόσμημα δημιουργήθηκε την “Sophie Harley Designs”.

 

Κολιέ  Mπόλα” (ή αλλιώς “Γραβάτα Μπόλα ή Μπόλο”)

Ένας τύπος “γραβάτας” δημοφιλής στη Νοτιοδυτική Αμερική, που δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας ένα μακρύ κορδόνι το οποίο στερεώνεται με ένα σφιχτό κόμπο που γλυστράει και καταλήγει με σε μεταλλικά άκρα. Η στερέωση συχνά κρύβεται από μία πέτρα, σκάλισμα ή άλλα μεγάλα μοτίβα.

 

Κολιέ "Λαριέτ"

http://image3.fmgstatic.com/grafx/resource_icons/glossary/kblrt.jpg

Ένα κολιέ το οποίο έχει σαν χαρακτηριστικό δύο ανοικτά άκρα τα οποία φοριούνται στο μπροστινό μέρος.  Το ένα άκρο της αλυσίδας συνήθως έχει έναν κρίκο  ή ένα ανοικτό στολίδι με το οποίο το άλλο άκρο μπορεί να δένεται.

Κολιέ "Λαβαλιέ"

Ένα μενταγιόν πάνω σε ένα κολιέ, συνήθως με μία αλυσίδα 60cm ή μακρύτερη.

Κολιέ Πολυεπίπεδα 

Κολιέ με πολλαπλές σειρές αλυσίδων σε διαφορετικά μήκη

Κολιέ Μενταγιόν - Θήκη 

 

Ένα στολίδι ή κρεμαστό μενταγιόν το οποίο ανοίγει με ένα μεντεσέ και κρύβει φωτογραφίες ή μικροσκοπικά αναμνηστικά.

 

Κολιέ "Ριβιέ" 

Κολιέ από πέτρες, είτε όλες στο ίδιο σχήμα ή συνοδευόμενες από μία κεντρική μεγάλη πέτρα.

 

Κολιέ "Ροζάριο"

Μια ιδιαίτερη σύνθεση από χάντρες και εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στην Ρωμαιοκαθολική πίστη. Η λέξη "ροζάριο" ωστόσο έχει επίσης προσαρμοστεί ως γενικός όρος για τη χρήση όταν γίνεται αναφορά σε "χάντρες προσευχής" και σε άλλες θρησκείες.

 

Κολιέ Αλυσίδα Σινγκαπούρης 

Στριφτές οβάλ ενώσεις φτιαγμένες έτσι ώστε να δημιουργούν μία αλυσίδα με υφή και λάμψη.

Κολιέ Αλυσίδα Φίδι 

Στρογγυλά, κυματιστά μεταλλικά δεσίματα τα οποία μπαίνουν το ένα δίπλα στο άλλο, ώστε να δημιουργήσουν μία αλυσίδα κόσμημα η οποία μοιάζει με ερπετό.

 

Κολιέ "Σατουά"

http://image2.fmgstatic.com/grafx/resource_icons/glossary/kbstr.jpg

Μακρύ κολιέ, συνήθως από πέρλες ή χάντρες, που συχνά τελειώνει σε φουντίτσες. Πολύ διαδεδομένο την δεκαετία του ’20.