Κοσμήματα ανάλογα με το Σχήμα Προσώπου σας

Συμβουλές: Κοσμήματα ανάλογα με το σχήμα προσώπου σας

Σχήμα Προσώπου Οβάλ:

    Charlize Theron Hairstyles Julia Roberts Hairstyles

Το οβάλ πρόσωπο είναι ελαφρώς στενότερο στη γραμμή του σαγονιού από ό,τι στους κροτάφους, με απαλά στρογγυλεμένη γραμμή μαλλιών. Τα πάντα μοιάζουν να είναι σε ισορροπία. Θεωρείται ως το ιδανικό σχήμα προσώπου.

Κολιέ:

Ο λόγος για τον οποίο αυτό το σχήμα προσώπου θεωρείται ιδανικό, είναι επειδή μπορείτε να φορέσετε όποιο στυλ σας αρέσει. Απλά βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει με την αναλογία του σώματός σας και ότι συμπληρώνει το ντεκολτέ σας. Για να φαίνεται το κορμί σας ψηλότερο, δοκιμάστε ένα κολιέ “Φλάπερ” (τα πολύ μακριά κολιέ τύπου  δεκαετίας του ’20). Για να δώσετε έμφαση στο λαιμό σας επιλέξτε ένα κολιέ τύπου “Τσόκερ”. Ένα βαθύ ντεκολτέ πρέπει να συνοδεύεται από κολιέ με στοιχεία σε σχήμα “σταγόνας” στο συνολικό του σχέδιο. Επιλέξτε επίσης στοιχεία με σχήματα σε απαλές καμπύλες καθώς αυτά τονίζουν το σχήμα του προσώπου σας.

Σκουλαρίκια:

Το ίδιο ισχύει και για τα σκουλαρίκια που μπορείτε να επιλέξετε. Απλά βεβαιωθείτε ότι το σχέδιο είναι σε αναλογία με το πρόσωπό σας. Αποφύγετε τα πάρα πολύ μακρυά σκουλαρίκια, εκτός εάν θέλετε να κάνετε το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο μακρόστενο. Κρίκοι, “σταγόνες” & σκουλαρίκια τύπου “πολυέλαιοι”, είναι όλα ιδανικά για τα οβάλ πρόσωπα. Επίσης, για περισσότερο εφέ, δοκιμάστε και τριγωνικά σκουλαρίκια.

Σχήμα Προσώπου Στρογγυλό:

Το στρογγυλό σχήμα προσώπου είναι ένα γεμάτο γενικά πρόσωπο με στρογγυλό πηγούνι και γραμμή μαλλιών. Στις γυναίκες με στρογγυλό σχήμα προσώπου το πιο φαρδύ σημείο είναι στα μάγουλα και τα αυτιά. Επίσης, είναι σχετικά εύκολο να το ισοσταθμίσετε εφ'όσον θυμάστε τον βασικό κανόνα, ότι ο στόχος σας είναι να δίνετε την εντύπωση ότι το πρόσωπό σας έχει οβάλ σχήμα.

Κολιέ:

Αναζητήστε μακριά κολιέ. Κολιέ που εστιάζουν σε μεγάλα στοιχεία, που  σχηματίζουν U ή οτιδήποτε τραβάει την προσοχή κάτω από τη γραμμή του λαιμού, είναι τέλεια για τα στρογγυλά σχήματα προσώπου.

Σκουλαρίκια:

Αναζητάμε σκουλαρίκια σε στύλ κάθετων γραμμών. Λεπτές ράβδους, κρεμαστά, στενά τύπου “πολυέλαιοι” και “σταγόνες”, ακόμη και σκουλαρίκια σχεδιασμένα με κάθετες γωνίες.

Σχήμα Προσώπου Μακρόστενο

Το μακρόστενο σχήμα προσώπου είναι μακρύ και λεπτό, περίπου το ίδιο πλάτος στο μέτωπο και ακριβώς κάτω από τα ζυγωματικά. Τα μακρόστενα πρόσωπα μπορεί να έχουν πολύ στενό πηγούνι ή ένα πολύ ψηλό μέτωπο.  Μερικές φορές ένα μακρόστενο πρόσωπο μπορεί  να θεωρηθεί από λάθος και  οβάλ. Στόχος μας στο μακρόστενο σχήμα θα είναι να μειώνουμε τις μεγάλες κάθετες γραμμές του.

Κολιέ:
Ψάχνουμε για κολιέ που θα κάνουν το πρόσωπό μας να φαίνεται πιο κοντό και με περισσότερο πλάτος, όπως τύπους “Τσόκερ”, “Πρινσές” & “Γιακά - Κολάρο”. Αυτοί οι τύποι κολιέ θα “σπάσουν” τις κάθετες γραμμές στο σχήμα του προσώπου μας. Επίσης για στυλ με μεγάλες χάντρες στη βάση της γραμμής του λαιμού, καθώς αυτό θα βοηθήσει στο να φαίνεται το πρόσωπο πιο κοντό.

Σκουλαρίκια:
Για ένα μακρόστενο πρόσωπο θέλουμε να πάμε σε μεγάλα σκουλαρίκια και έντονα στυλ. Τα φαρδιά τύπου “πολυέλαιοι” με κίνηση και χρώμα, μεγάλα τύπου “κουμπιά” και γενικά σκουλαρίκια με καμπύλες, μισοφέγγαρα και στρογγυλά σχήματα, καθώς αυτό το σχήμα του προσώπου χρειάζεται στυλ που προσθέτουν πλάτος και καμουφλάρουν το μήκος του προσώπου.

Σχήμα Προσώπου Τετράγωνο

 

Ένα τετράγωνο σχήμα προσώπου είναι δυνατό, με τετράγωνη γραμμή σαγονιού και συνήθως εξίσου τετράγωνη γραμμή μαλλιών. Η απόσταση από την κορυφή του μετώπου έως το πηγούνι ταιριάζει με το πλάτος του προσώπου. Ο σκοπός μας στο σχήμα αυτό είναι να μαλακώσουμε τις γωνίες και να το επιμηκύνουμε.

Κολιέ:

Χρειαζόμαστε κολιέ με μήκος και καμπύλες, όπως “Ρόουπ”, “Πρίνσες”, “Οπερα” και “Ματινέ”. Επίσης μπορούμε να πάμε σε κολιέ που σχηματίζουν U με μεγάλα εστιακά στοιχεία. Αυτά τα κολιέ είναι ιδανικά καθώς δημιουργούν μια κάθετη γραμμή η οποία κάνει τα πρόσωπα με τετράγωνο σχήμα να φαίνονται πιο μακριά απ’ ό,τι είναι.

Σκουλαρίκια:
Όσον αφορά στα σκουλαρίκια για τετράγωνα πρόσωπα θα κοιτάξουμε για μεγάλους οβάλ κρίκους, στενά τύπου “πολυέλαιοι” και μεγάλες “σταγόνες”. Σκουλαρίκια τα οποία είναι στενά και χωρίς πλάτος.

Σχήμα Προσώπου Καρδιά

  

Το πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς είναι φαρδύ στους κροτάφους και τη γραμμή των μαλλιών και στενεύει σε ένα μικρό λεπτό πηγούνι. Στόχος για το σχήμα αυτό είναι να εξισορροπήσουμε εκ νέου το πρόσωπο, δημιουργώντας την εντύπωση ενός στενού μετώπου και φαρδύτερης γραμμής σαγονιού

Κολιέ:

Χρειαζόμαστε κολιέ κοντά και με καμπύλες, όπως “Πρίνσες”, “Τσόκερ” και “Γιακάδες – Κολάρα”, καθώς αυτά θα μειώσουν το μήκος, αλλά και θα απαλύνουν το σκληρό σημείο στο πηγούνι. Αυτά τα μήκη θα βοηθήσουν ώστε να “σπάσουν” οι κάθετες γραμμές του προσώπου με σχήμα καρδιά.

Τριπλές σειρές τσόκερ και κολιέ με μεγάλες χάντρες στη βάση του λαιμού, δημιουργούν την αίσθηση “γεμίσματος” στο λαιμό και ισορροπούν την περιοχή γύρω από τα ζυγωματικά και τα μάτια. Μπορείτε επίσης να κοιτάξετε για έντονα μενταγιόν σε κοντά κολιέ, καθώς έτσι θα δημιουργηθεί ένα οπτικό σημείο “διακοπής” ακριβώς κάτω από το πηγούνι, κονταίνοντας την εμφάνιση του προσώπου. Αν σας αρέσουν τα μακριά κολιέ, δοκιμάστε να τα τυλίξετε γύρω από το λαιμό σας μία ή δύο φορές πριν τα αφήσετε να κρέμονται.

Σκουλαρίκια:

Το πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς χρειάζεται σκουλαρίκια που θα προσθέσουν πλάτος στο επίπεδο του πηγουνιού. Έτσι κοιτάζουμε για κρεμαστά τριγωνικά ή σε σχήμα βεντάλιας και οτιδήποτε θα φέρει το φαρδύτερο μέρος του σκουλαρικιού δίπλα στη γραμή του σαγονιού. Επίσης κατάλληλες είναι οι οριζόντιες γραμμές, όπως κρίκοι, τρίγωνα, καμπύλες, και “σταγόνες” μαζί με άλλα κρεμαστά σχέδια, τα οποία δίνουν την αίσθηση γεμίσματος.

Σχήμα Προσώπου Τριγωνικό

Το τριγωνικό σχήμα προσώπου είναι η αντιστροφή του προσώπου με σχήμα καρδιάς. Στο σχήμα αυτό έχουμε μία κυρίαρχη γραμμή σαγονιού η οποία στενεύει στα μάγουλα και τους κροτάφους. Το κλειδί σ’αυτές τις περιπτώσεις είναι να δημιουργήσουμε ένα στύλ το οποίο θα ισορροπεί τις διαστάσεις του προσώπου, δημιουργώντας την εντύπωση ότι το μέτωπο είναι φαρδύτερο και να απομακρύνεται η προσοχή από τη γραμμή του σαγονιού.

Κολιέ:

Με το τριγωνικό πρόσωπο πηγαίνουμε σε κοντά κολιέ με απαλές καμπύλες, καθώς αυτό θα βοηθήσει να μαλακώσει η σκληρή γραμμή του σαγονιού. Ιδανικά μήκη κολιέ γι’αυτό το σχήμα προσώπου είναι το “Ματινέ” και το “Πρίνσες”, καθώς αυτά τοποθετούν μία απαλή καμπύλη κάτω από τη γραμμή του σαγονιού και μακραίνουν την όψη του προσώπου. Μπορείτε επίσης να πάτε σε κολιέ τα οποία εστιάζουν σε μεγάλα εξαρτήματα και κολιέ σε σχήμα V, καθώς αυτά θα τραβήξουν την προσοχή κάτω από τη γραμμή του λαιμού και θα δώσουν την εντύπωση ενός μακρύτερου προσώπου. Βεβαιωθείτε ότι τα μεγάλα εξαρτήματα ή τα μενταγιόν έχουν σπείρες και καμπύλες, ώστε να αντιμετωπίσουν τα ισχυρά τριγωνικά στοιχεία της γραμμής του σαγονιού.

Σκουλαρίκια:

Σκουλαρίκια που ταιριάζουν στα τριγωνικά σχήματα προσώπου είναι τα κρεμαστά και οτιδήποτε θα τοποθετήσει το στενότερο μέρος του σκουλαρικιού στη γραμμή του σαγονιού. Είναι προφανές ότι ο στόχος μας όσον αφορά τα σκουλαρίκια είναι να προστεθεί πλάτος στο επίπεδο των ζυγωματικών ή παραπάνω. Ψάχνουμε για σκουλαρίκια τα οποία θα καμπυλώνουν στο ύψος του αυτιού δημιουργώντας την ψευδαίσθηση του πλάτους. Μπορείτε επίσης να πάτε για μικρά σε στυλ “κουμπί” και σε στενά κρεμαστά καθώς αυτά προσθέτουν μάκρος.

Σχήμα προσώπου Διαμάντι (Ρόμβου)

  

Το σχήμα προσώπου διαμάντι είναι μία διασταύρωση μεταξύ των σχημάτων καρδιάς και οβάλ. Ένα τέτοιο πρόσωπο είναι πιο φαρδύ στα ζυγωματικά και στενό εξίσου στο μέτωπο και τη γραμμή του σαγονιού. Είναι από τα πιο σπάνια ήδη προσώπου, αλλά ταυτόχρονα ισορροπημένο και δραματικό. Με αυτό το σχήμα προσώπου μπορείτε να φορέσετε σχεδόν οποιοδήποτε στύλ κοσμήματος

Κολιέ:

Μπορείτε να φορέσετε σχεδόν οποιοδήποτε σχήμα ή στυλ κολιέ, με την προϋπόθεση ότι το σχέδιο είναι σε αναλογία με το σώμα σας. Για να επιμηκύνετε τον κορμό σας μπορείτε να φορέσετε μακριές αλυσίδες σε πέρλες ή ένα κολιέ “Φλάπερ” (τα πολύ μακρυά κολιέ τύπου  δεκαετίας του ’20). Μπορείτε επίσης να πάτε σε μακριά κολιέ με σχέδιο “σταγόνες” για να τονίσετε ένα χαμηλό ντεκολτέ. Απλά βεβαιωθείτε ότι το κολιέ που θα επιλέξετε συμπληρώνει το ντεκολτέ που φοράτε. Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε κατά πόσο θέλετε να υποβαθμίσετε τις γωνίες του προσώπου σας με σχήματα σε απαλές καμπύλες, όπως τα κολιέ σε μήκος “Πρίνσες” ή “Γιακάς – Kολάρο” ή να τονίσετε τα αιχμηρά χαρακτηριστικά με περισσότερες γωνίες ή σύγχρονα στύλ.

Σκουλαρίκια:

Το ίδιο ισχύει και για τα σκουλαρίκια. Εξαρτάται στο τί θέλετε να επιτύχετε. Εάν θέλετε να υποβαθμίσετε τα ισχυρά χαρακτηριστικά σας πρέπει να πάτε για στυλ τα οποία “ταξιδεύουν” επάνω στο αυτί όπως χειροπέδες και μεγάλα σε στυλ "κουμπιά". Πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε σκουλαρίκια τα οποία είναι υπερβολικά μακριά, επειδή ήδη έχετε ένα μακρύ πρόσωπο. Για να προσθέσετε πλάτος στη στενή γραμμή του σαγονιού σας κοιτάξτε για κρεμαστά σκουλαρίκια τα οποία έχουν τριγωνικά σχήματα, σχήματα "αχλαδιού" ή "σταγόνες". Μπορείτε τονίσετε το σχήμα του προσώπου επιλέγοντας σκουλαρίκια με δραματικά και γωνιώδη στύλ, ή επίσης μπορείτε να μαλακώστε το σχήμα προσώπου σας με κρίκους.