Βραχιόλια "Σαμπάλα". Τί είναι?

H κρυμμένη σημασία των βραχιολιών Shamballa

Μπορεί να μοιάζουν με κάθε άλλο βραχιόλι που οι περισσότεροι άνθρωποι φορούν ως άλλη μία τάση, ωστόσο στα βραχιόλια Σαμπάλα υπάρχουν κρυμμένες έννοιες.

Ο βουδιστικός μύθος των Σαμπάλα, θεωρείται ότι βασίζεται σε έναν αρχαίο ινδουϊστικό πολιτισμό, ο οποίος κυβερνείτο από τους ισχυρούς βασιλιάδες Kalki, ή βασιλιάδες της Σαμπάλα. Είχαν σαν ορκισμένο καθήκον τους να διατηρούν την ακεραιότητα της “Καλατσάκρα Τάντρα” (Kalachakra Tantra), που είχε προφητεύσει ότι όταν ο κόσμος θα έχει παρακμάσει από τον πόλεμο και την απληστία και όλα πια θα έχουν χαθεί, ο 25ος βασιλιάς Kalki θα προκύψει από την Σαμπάλα (υπολογίζεται ότι βρίσκεται στα ψηλότερα επίπεδα των Ιμαλαϊων, γύρω από το Mcleodganj, σπίτι του εξόριστου Δαλάι Λάμα). Ο βασιλιάς με έναν τεράστιο στρατό θα νικήσει τις “Σκοτεινές Δυνάμεις” και θα οδηγήσει τον κόσμο σε μία Χρυσή Εποχή. Χρησιμοποιώντας υπολογισμούς από την “Καλατσάκρα Τάντρα”, μελετητές όπως ο Alex Berzin τοποθετούν αυτήν την ημέρα το 2424.

Αυτοί οι ισχυροί “δεσμοί” Σαμπάλα αποτελούν μία υπενθύμιση αυτής της προφητείας και συμβολίζουν την ειρήνη, την ηρεμία και την ευτυχία. Ίσως το μεγαλύτερο μάθημα που μάθαμε όλοι, είναι  ότι προχωράμε στην Ενότητα. Χέρι με χέρι, όλοι μαζί. Αγωνιστήκαμε για πολύ καιρό και πάρα πολύ σκληρά μέσα στους αιώνες, με πόλωση, με τόσες προκλήσεις, με τόσα λανθασμένα δόγματα και ιδέες και επιτέλους όλοι οι τοίχοι και τα εμπόδια καταρρέουν. Είμαστε τώρα μία καρδιά, μία ψυχή και μία ανάσα, η ενότητα όλων μας.

Τα βραχιόλια Shambala είναι σήμερα πολιτισμικά δεμένα με τον διαλογισμό. Χρησιμοποιούνται σαν εργαλείο προσευχής βοηθώντας τους βουδιστές να φτάσουν στο βαθύτερο σημείο του. Τα λαμπερά κρύσταλλα, τους βοηθούν να φτάσουν σε μια κατάσταση γαλήνης και ηρεμίας, όπως ακριβώς αναφέρουν οι μύθοι της Shambala.

Οπτικά κάθε βραχιόλι Σαμπάλα είναι 100% μοναδικό. Κάθε χρώμα, κάθε σχέδιο και ακόμη και το στύλ του βραχιολιού έχουν διαφορετικές σημασίες. Από την πνευματική πλευρά των πραγμάτων τα ειδικά σχέδια, οι πέτρες, οι πολύτιμοι λίθοι και τα μέταλλα πιστεύεται ότι έχουν θεραπευτικές ιδιότητες οι οποίες είναι όλες φυσικές και πολύ αποτελεσματικές. Πολλοί άνθρωποι τα χρησιμοποιούν για προσωπική δύναμη αλλά πάνω απ’όλα είναι ένα σύμβολο ενότητας.

Είτε αγοράζετε ένα για να σας βοηθήσει στην πνευματική σας πορεία, την θεραπεία και τον διαλογισμό, ή απλά για το στύλ του, το σωστό βραχιόλι Shamballa είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει το γούστο σας. Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι το κομμάτι που φοράτε στην πραγματικότητα συμβολίζει την καλή ενέργεια και προωθεί  την ευεξία, επειδή η Σαμπάλα είναι το “ντάρμα τσάκρα” το οποίο βρίσκεται στην καρδιά όλων των έμβιων όντων.